AHHHHHHJJJJYEES!

Imorgon denna mörka timme måste jag gå och knyta mig för att efter ett par ynka timmars sömn gå upp i ugglornas otta och resa mot Stockholm och sen mot varmare breddgrader.
Och NEJ det ska inte bli väderomslag, och NEJ det ska inte regna, och NEJ jag ska inte bli full på flygplanssprit och sova hela resan över till Kreta. Bara vila ögonen och dricka lite semesterchampagne, men fint väder ska vi ha. SKA VI HA!
När min väninna inte fick åka till IKEA och leka i bollhavet när hon var lite lade hon sig på golvet och slog armar och ben i golvet i en salig otakt. Men det hade verkan.
Funderar skarpt på att utfärda samma ritual om vädret på något vis visar sig från en Sverige sida. Jag hatar regn jag hatar Sverige därför reser jag bort! Så GUD nåde att regnet kommer efter. I HAD IT!
Nu ska jag bara njuta, bli mitt vanliga (?) glada, sakliga, gudomliga jag.
Umgås med min bästis och dricka vin i milda briser i byn. Lyssna på tjatter på Grekiska och njuta av fartdårar och souvlakispett som dryper av fett.
Tzatsiki, souvlaki, saganaki och raki.
JAG SKA NJUTA!
Och är jag inte ett bättre jag när jag återvänder ska jag fundera på om det är vädrets fel eller om jag verkligen är frisk i huvudet!

Nu börjas det igen....

Detox
Diet
Banta
Atkins
LCHF
Eller vad som helst som tar bort 3kilo överbliven Greklandsfett som satt sig sen förra semestern.
För nu måste jag göra plats för ny övervikt!
Tjohooooo!

Svenska miljonärer..

Varför plågar jag mig?
Tror jag jag ska få ett tips?
Lyxhustruar, miljonärer och så jag.
Jag är en Wannabe med stora mått.
Men man vet aldrig, det kan gå......

Semesterdax i sikte!

Och denna gång går resan inte mot Alcatraz och A-folket, utan till Kreta och bergsgetter, raki och bästaste bästaste Camilla.
Vi ska sitta på terassen och dricka vin, prata om framtiden och fylla lungorna med byluft, vakna till stickande sol och klibbiga lakan, tuppens eviga galande och ungar som skriker i kör.
Och Gud nåde om det inte är sol och badväder, jag ska ta igen efter alla non summer months i Sverige, jag ska hitta mig själv och finna ett lugn så att jag orkar ta mig tillbaka till denna trista vardag och gråa land, brun och glad och med en touch av kretensiska i dialekten, ska jag sen återvända och lysa upp Sverige.
Amen

Den sargade själen...

Kroppen får jobba, både fysiskt och psykiskt.
Det är svårt att hålla ihop hela tiden, vardagen tar över men sen smyger sig minnen på, drömmar och lust till annat, sånt som aldrig blev av och som aldrig kommer ske. Saknad och sorg blandas med dagis hämtning och ansiktsbehandlingar...
Jag vurpa i en vattenpöl i Onsdags, har så bråttom från jobbet till fritids som stänger 18.00 ( och jag slutar 18.15.....njaaeeeeh, det går inte ihop, nej...) cykelfan vägrade hoppa upp på trottoaren utan slet sig åt sidan och slängde av mig i vattenpölen. I all hast hann jag inte känna efter utan slet upp cykeln och vinglade snabbt som fan till skolan, sen började tårarna rinna, av smärtan och av livet. Vart är jag på väg med all stress, i regnet! 40år och har inte ens bil, 1500kr på kontot tre dagar efter lön, och jag kan inte ens cykla, jag hatar att cykla! Jag hatar att det alltid regnar när jag ska hämta på dagis och fritids! Jag vill ha höga klackar och penkjol, och en Peugeot, med två säten och en nyckel som piper och öppnar dörrar, jag vill vara vuxen med pengar på kontot och inte sårskorpor i handflatorna. Jag vill vara vuxen med vuxen lön, ett liv utan stress och ett liv som luktar timotej och en pappa som ler mot mig och leker med sina barnbarn. Jag vill börja om, jag vill bli lycklig, NU!

enlyxhustrusbekannelser

Före detta mammaledig tvåbarnsmor, pendlande mellan Grekland och Sverige.Förlovad med en grek, och har två barn 6 och 4år gamla. Har bott från och till i Grekland i 20år. Tror sig nu ha flyttat hem, men åker fortfarande titt som tätt till Santorini. Tror sig vara en lyxhustru, men är mest som vilken knegar Svensson som helst...

RSS 2.0