Ensamma at last....

Har haft grek invasion!
Jag gillar egentligen när vi har folk hemma, men ibland får det goda en bitter eftersmak och just nu känns det som om jag åter igen kan andas och har fått mitt liv tillbaka.
Det underlättar ju alltid när gästerna kan kommunicera mellan varandra och inte hemmet blir en psykologi anstalt. Men skit samma, nu är det över, ordningen ordningställd och rutinerna på plats, tom städat och strukit :)
Hem ljuva hem....

Dagen efter en fasta.

Slutade med att jag åt en liten bit kyckling och knappt en handfull bönor, avslutade kvällen med ingefärste.
Inget knorr från magen mådde bra, vaknade i natt och var törstig men fortfarande ingen hunger. Nu är det dagen efter och jag känner mig lite tung, nästan som bakis. Men fortfarande ingen hunger, otroligt.
Dricker mitt morgon kaffe och märker hur tarmarna vaknar till liv, otroligt med tanke på att jag knappt ätit något men tydligen ska det bli ett toabesök ;)
Återkommer efter toan och vägning.
Solen lyser, det kan ju vara ett gott tecken :)))))

Fasta med basta!

Igår kväll slog jag in på en ny bana, fasta med Blossom. Man äter middag sen fastar man ( dricker bara vatten och te ev kaffe ) till middagstid nästa dag... Ok min middag slutade runt sju sen råkade ett par russin slinka ner vid 21 tiden men va fan det räknas inte! Idag har jag druckit tonvis med vatten och inte ätit en bit.... Tills jag kom hem och vårat grekbesök hade färsk zoureki med sig...
Ställde mig på vågen och såg att jag gått ner ett kilo under dagen! I know, vatten, vätska men jag ska bli som en gammal seg dator, pånytt född. Som att starta om! Så jag gratulerade mig själv allt för tidigt ( 17:45 ) men en bit zoureki. Och snart får jag äta mat också!!! Herre jävlar kanske det här kan vara mitt nya blöta jag???!
Vem vet hur länge denna fas håller. Nu ska kycklingen in i ugnen och böngrytan puttrar på spisen....anar jag månne lite överenergi?
Jo jo.....

Grönt är skönt

Gud vad jag läser!
Jag borde vara världens smalaste med all den kunskap jag sitter inne med! Eller super känd-rik med tanke på att jag kunde utnyttja min kunskap!
Men icke!
Puffmammi ( min puffi-muffi midja och jag) sitter där hon sitter, dricker vin och googlar på LCHF, tragglar igenom tidningar medans jordnötterna fastnar i tänderna.
Puffmammi har inget engagemang som håller ändå fram, tills nu. En super idé. Läst från en tidning och eget bevåg. Vågar man hoppas på en ny trend????
Lite grönt i vinet och sen är jag hemma?
6 kilo lättare på en helg, sup och svälj??
Tur att det är fredag i morgon, här ska prövas!!!!!!

Kan man förlorat ett kilo eller två bakvägen idag?

Vet inte om det är brist på vitaminer eller de kolhydrater som slunkit ner under helgen. Inga massor, tycker faktiskt inte att det är världsgott, vare sig med chips eller godis just nu.
Har ett konstant sug men jag vet inte efter vad så det får bero, ligger där och gror och jamar men jag lyckas ignorera det.
Men igår kväll svällde magen upp och jag lyfte ett par cm från madrassen, damp snabbt ner igen efter ett rejält luftutsläpp som borde fått pris i naturgas!
Likadant denna morgon, spelade ett par låtar ur rumpan som väckarklocka till resten av den sovande familjen.
Men efter det har det bara blivit värre. Har varit minst tre ggn på toaletten idag, så mkt fart på magen har jag inte haft sen jag fick lavemang på BB.
Är det kolhydraterna?
Har jag blivit allergisk?
Kommer aldrig mer kunna lukta på en surdegsbulle utan att få tarmtömning av den tredje graden.
Nu undrar jag såklart om denna högst ofrivilliga stjärtanorexi kan ha gett resultat.
Kan man månne förlorat ett kilo rakt ner i toaletten?
Tror det blir vägning imorgonbitti!
Vem vet, kanske är jag inte färdig än...;)

Åh dessa kilon och dåligt samvete...

Funderar på om LCHF faktiskt inte är för mig.
En gammal dietjunkie har kanske inget hopp om viktnedgång när det gäller att äta fett, något som man undvikit i 20år.
Man kan inte lära gamla hundar att sitta.
Jag har nog modulerat om kroppen under de veckor jag hållt på men någon viktnedgång är det väl knappast tal om när vågen pendlar mellan ett kilo minus ena stunden och sen samma startvikt 2 timmar senare..nja det är något lurt.
Godis sugen är jag bara ibland, och inte så mkt går helt klart att undvika.
Chipsen har faktiskt även de förlorat sin fettglans :)
Nja, jag äter nyttigt, rör mig ( knappt) måttligt men vågen den står still!
Så på måndag går jag över till GI, men jag ligger väl någonstans emellan. GI vs LCHF.
Jag har ju så många böcker att läsa så många tips att följa och så mkt mat att laga så i slutändan ramlar jag väl tillbaka till ruta ett;
Nutrilett.
Som en riktig junkie, cant live with it cant live without it.

Viktnedgången är på G?

Tror det börjar hända något på vågen, har slutat med mejeriprodukter denna vecka, endast lite ost.
Imorgon är det vägning igen, men allvarligt, inte är det kul att leva såhär?
Alltså livet är ju lite mer än fett, både i maten och på kroppen.
Men tills dess att fettet på kroppen försvunnit får jag nog lugna mig med det goa i livet. Om man väntar på nåt gott så äre bara hääärligt..., hmm, typ....

Och så var den goda glada påsken slut

Och därmed alla utsvävande matupplevelser. Nu finns det inga ursäkter inga matbjudningar, men jag undrar om jag inte tappat något kilo den här helgen. Det gäller att chocka kroppen för att få den att reagera, och nog har jag chockat alltid. Men nu har jag hamnat i matzombi stadiet och magen blåser upp sig för varje minut, inatt kommer jag onekligen sova bland moln om detta fortsätter.....

enlyxhustrusbekannelser

Före detta mammaledig tvåbarnsmor, pendlande mellan Grekland och Sverige.Förlovad med en grek, och har två barn 6 och 4år gamla. Har bott från och till i Grekland i 20år. Tror sig nu ha flyttat hem, men åker fortfarande titt som tätt till Santorini. Tror sig vara en lyxhustru, men är mest som vilken knegar Svensson som helst...

RSS 2.0