Greek night.

Så var maratonloppet med vår Meze kväll över.

Och fan vad bra det gick!
Satans vad mat vi hade och det har nog aldrig friterats så mycket mat i vårt kök, det har nog aldrig lagats så mycket mat.
Vi hade inte en minut att sitta ner med gästerna...typ.
Jag passade på att sitta och dricka ouzo medans maken hackade, stekte, vände och bände i köket.

Gästerna åt och drack, skrattade och åt och åt åt åt ååååt.

Vi hade till och med live show då en av gästerna prövade hur en grekisk sallad är som ansiktsmask. Mycket lyckat, den är super, speciellt olivoljan.

Jag höll mig på benen och slapp sova i badkaret, kanske berodde på att jag sprang så mycket och höll alkoholen rinnande i kroppen, satt inte still och surna till. Nä full rulle och full flöde på vitt vin, ouzo och raki, både som vanligt och med honung. Så den som gick hem nykter får skylla sig själv. Sen får man väl inte dömma chafförerna för hårt, det är ju trots allt inte ok att drink and drive i Sverige...

Söndagen spenderades i pyjamas, och med nerdragna persienner, det snöade hela dagen så det var bara att gå i ide. Passade ju utmärkt....

Barn?

............
...........
............

Ja just ja, nej de var hos mormor, eller i alla fall den större, den mindre tyckte väl att stämningen i huset påminde om tiden i magen och sov han med.
Härliga härliga söndag.

Tack alla älskade gäster.
Tack för att ni åt av maten och inte lämnade så mycket kvar så vi skulle behöva äta samma mat i flera år....
Söndag syndes inte ett spår av festen....
-Var är all mat som blev över?
- Blev över?
Effektiviteten själv blinkar knappt, tja ja.....ouzon har haft en viss inverkan trots springet.
Nämen se där, snyggt inslängt i kylen kan vi se rester av en hel meze, bara slänga in i micron och köra favorit i repris, inte för att vi hann äta så mycket...det var ju så mycket som skulle göras under tiden.
Fritera, servera och så all denna ouzo som skulle sköljas ner i jåmna mellanrum. Fullt upp alltså.
Mäktigt stolt över att något blev sparat och inte slängt på "rest" högen som tzatsikin, koukouvajan, mm..
Konstigt nog kan jag inte minnas var jag sparade resterna av ouzon...för det blev väl något över????


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

enlyxhustrusbekannelser

Före detta mammaledig tvåbarnsmor, pendlande mellan Grekland och Sverige.Förlovad med en grek, och har två barn 6 och 4år gamla. Har bott från och till i Grekland i 20år. Tror sig nu ha flyttat hem, men åker fortfarande titt som tätt till Santorini. Tror sig vara en lyxhustru, men är mest som vilken knegar Svensson som helst...

RSS 2.0