Bonbonieres

Vilket jäkla ståhej det är att ha dop.
Bonbonieres:
Gåvor man ger till de som kommit på dop/bröllop.

Satt och funderade varifrån detta ord kommer.
Mannen menar att det absolut inte är ett grekiskt ord ( otroligt, de brukar ju bestämt säga att alla ord härstammar från det grekiska språket, men tydligen inte detta ord. )
Så...
Bonbonieres...
Låter ju väldigt franskt tycker jag.
Men hur kom man på ordet?

Vi har följande teori.
En kvinna glömmer sina underbyxor hos älskaren, som utbrister:
- Du glömde dina Bonboniera.
- Nej älskling, de är en gåva så du inte glömmer mig....

Detta utspelar sig på tidigt 1700 tal såklart, då kvinnor hade rejäla underbyxor, sk Bonbonieres...

Mmm
Bra teori tycker jag.
Har någon, någon annan teori så får ni gärna dela med er.


Kommentarer
ulrica

he concept behind Bonboniere, originated in France, around 300 years ago, when a small box of sweets (the french word – bonbons) was given away to guests on happy occasions. Over time the idea spread to other parts of Europe, and in particular to Italy and Greece. Bomboniere (the Italian spelling) consisted of an uneven number (typically 5) of sugar-coated almonds, representing the bittersweet life of a married couple. The five almonds have significant meaning – wishing the new husband & wife: happiness, health, wealth, children & a long life. In Greece they are known as “Koufeta” (the Greek word for wedding favours) The giving of the bonbonnière is also traditional for christenings, baptisms, communions, confirmations, and graduations.

2009-05-19 @ 22:35:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

enlyxhustrusbekannelser

Före detta mammaledig tvåbarnsmor, pendlande mellan Grekland och Sverige.Förlovad med en grek, och har två barn 6 och 4år gamla. Har bott från och till i Grekland i 20år. Tror sig nu ha flyttat hem, men åker fortfarande titt som tätt till Santorini. Tror sig vara en lyxhustru, men är mest som vilken knegar Svensson som helst...

RSS 2.0