Nu kör vi igång med LCHF, why not?
Ja ägg får man ju äta i LCHF, det är ju typ det enda så man kan nog med gott samvete äta påskmat också... Samma sak, påskmat=LCHF=Ägg...
Gick ju upp med råge de fina små 2,5kilona jag skakade av mig under GI veckorna. Så nu måste det göras något radikalt.
Borde börja gymma, ska tänka på det...försöka få tiden att räcka till lite mer...
Jag har kört LCHF i över 1 år så säg till om du vill ha tips!
Klart jag vill ha tips, printar allt jag kan från datorn, hittar inga LCF bäcker från Myrorna ;-( GI är visst inte lika populärt......
Varför går jag inte ner i vikt? Äter jag för lite? För mkt? Äter en smörgås ( hemmagjord, på frön ) stl som en vanlig skiva bröd fast ca 5mm hög. Ost och smör, ett gls A-fil. Lunch tex en pannbiff och blomkålsmos med grädde och ost, kväll sallad med crabsticks och majonäs....ev lite bär och creme fraisch, men inte alltid. ev lite nötter men inte varje dag. JAHA??? LCHF one year, är jag helt ute och cyklar? Är jag born to be fat? HELP.
Crabsticks är det mycket kolhydrater i har jag för mig. I alla fall de jag har tittat på.
Går du inte ned så plocka bort mejeriprodukter och då främst grädde och creme fraiche - tyvärr...
Jag kör frukost kl9 på ägg& baconröra med en klick kokosfett (ekologisk kokosolja på glasburk), äter inte lunch utan väntar till typ kl15 då jag tar några skivor salami och ostskivor/majonnäs/brieost. Och sedan äter jag kvällsmat med kött/fisk/fågel och smörstekta grönsaker eller grönsaksgratäng eller någon grönsallad med majonnäs på.
Detta är enklast möjligast och med så lite mejeri som möjligt som jag står ut med.
Kolla hela tiden kolhydratsinnehållet, max 5g/100g är en bra gräns.
Prova att lägga in maten på matdagboken.se så räknar den ut fördelningen av energi % på fett, protein och kolhydrater. Ska nog ligga på ca 75-80E% fett, 15-20E% protein och 5E% kolhydrater.
För min del så mår jag bra och trivs med LCHF så varför då sluta?
Ge inte upp, det kan ta tid och ibland tappar folk cm istället för kg. Och en del går inte ned alls, men mår bara så mycket bättre!
Lycka till!